De Troubadours - Menu

Home
Over ons
Agenda
Nieuws
Galerij
Archief
Contact

Solisten

Heeft u een vraag of suggestie, wilt u lid of donateur worden, neem dan contact op via het contact formulier. U kunt ook bellen: Mia Klünnen-de Leeuw, tel. 070-3997280

Solisten

Naast onze solisten uit eigen gelederen hebben de volgende professionele solisten meegewerkt aan onze uitvoeringen:

Lisa Houben zong in onze uitvoering van Verdi’s opera Giovanna d’Arco de rol van Giovanna. Zij studeerde aan de conservatoria van Montréal, Den Haag en Milaan en vierde haar eerste grote debuut in het Venetiaanse operahuis in Manon Lescaut van Puccini. Ze is te gast geweest op toonaangevende podia waaronder het Teatro Manzoni in Rome, La Fenice in Venetië, de Wiener Volksoper, het Grand Théâtre de Luxembourg, het Teatro Massimo in Palermo, het Amsterdamse Concertgebouw en de New-Yorkse Carnegie Hall, en heeft (titel)rollen gezongen in onder andere Tosca van Puccini, Fidelio van Beethoven, Marschallin van R. Strauss en Lady Macbeth van Verdi. Ze zong een boeiende bloemlezing onuitgegeven Italiaanse Ave Maria’s en nu is er ook een opname van Italiaanse “Romanze”, samen met het pianist Daniel Blumenthal (Pavane).

Edwin van Gelder studeerde hoorn en zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Rotterdams Conservatorium. Hem werd een beurs toegekend om verder te studeren in Duitsland bij Hendrik Rootering en in Italië bij Rodolfo Celletti. Gedurende de eerste jaren na zijn afstuderen zong hij in tal van koren, waaronder het Collegium Vocale Gent en Capella Amsterdam en werkte met dirigenten als Frans Brüggen, Philippe Herreweghe, Marc Minkovsky en Reinbert de Leeuw. Nadat hij werd gecoached door James Mccray ontwikkelde hij zich steeds meer tot solist en zong hij onder andere de rollen van Jean van Leyden (le Prophete van Meyerbeer), Cavaradossi (Tosca), Don Jose (Carmen), Radames (Aida), Barinkay (Zigeunerbaron), Tamino (Zauberflöte), Spalanzani en Hoffmann (les contes d'Hoffmann) en Camille de Rosillion (Lustige Witwe), in theaters in Nederland, België en Italië.

Bas Kuijlenburg is als docent verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hij studeerde sociale wetenschappen, schoolmuziek en uiteindelijk solozang aan het Utrechts Conservatorium. Na zijn examen in 1992 vervolgde hij zijn lessen onder meer bij de Nederlandse bas Pieter van den Berg. Hij soleerde in Bach’s cantates en passionen, zowel in de basaria’s als in de Christuspartijen, vertolkte meermalen Mendelssohn’s ‘Elias’ en Orff’s Carmina Burana. Operarollen waren o.a. Agamemnon in "Iphigenie en Aulide" (Gluck), Pietro in "la Muette de Portci" (Auber), Raimbaud in "Le Comte Ory" (Rossini) en Silvio in "I Pagliacci" (Leoncavallo). Ook was hij Kajaphas in Joop van den Ende's Nederlandse versie van Jesus Christ Superstar. In de zomer van 2013 bereikte Bas in het ‘Artopera’ concours in de Opera van Frankfurt am Main de halve finale.

Isabel Delemarre heeft in verscheidene van onze operettes de solistische sopraanpartij vertolkt. Ook heeft ze in vrijwel alle koorprojecten als soliste gezongen. Isabel studeerde aan de conservatoria van Heidelberg/Mannheim en Den Haag, waar zij in mei 2005 haar diploma 'Klassieke Zang' behaalde. Ze volgde diverse masterclasses en vertolkte rollen in opera, operette en oratorium producties. Regelmatig treedt zij op met verschillende kamermuziek ensembles in binnen- en buitenland.
Als freelance zangeres is Isabel verbonden aan verschillende professionele koren waaronder het Koor van de Nederlandse Opera en het Omroepkoor Hilversum.

Annette Stallinga. De alt Annette Stallinga is pas na haar landbouwstudie begonnen met zingen. Aanvankelijk kreeg ze aan de Wageningse muziekschool zangles. In 1996 startte ze met de muziekvakopleiding klassiek zang, eerst aan de Schumann-akademie en later aan het Conservatorium van Amsterdam, in 2003 rondde ze de opleiding met goed gevolg af. Annette ontving zanglessen van Remco Roovers en Elena Vink. Haar huidige coach is Marjan Kuiper; ze werkt geregeld met de Engelse sopraan Evelyn Tubb, Noelle Barker en Audrey Hyland en ze volgde masterclasses bij bijvoorbeeld Marius van Altena en Margreet Honig.

Mitchell Sandler. De bas Mitchell Sandler studeerde aan de Universiteit van California te Berkeley. Gedurende enkele jaren verleende hij zijn medewerking aan het ensemble Chanticleer, waarmee hij veel opnames maakte voor radio en televisie. Tevens verschenen er veel CD opnamen van dit ensemble. Sinds 1989 woont hij in Nederland, waar hij zijn studie voortzette aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Solistisch heeft hij opgetreden bij vele bekende dirigenten en heeft zijn medewerking verleend aan meerdere producties van De Nederlandse Opera.

Tatiana Kiourou heeft piano gestudeerd aan het Oeral Staats Conservatorium in Jekaterinburg. Sinds 1994 woont ze in Nederland. Ze heeft De Troubadours begeleid bij de uitvoering van alle koorprojecten. We beschouwen haar dus inmiddels als onze vaste huispianiste. Voor meer informatie volg deze link.

Henk Gunneman studeerde zang en piano aan het Conservatorium te Groningen.Zijn zangopleiding volgde hij bij Grethe de Vink. Hij volgde zang- en interpretatiecursussen bij Max van Egmond, Thom Bollen, Nigel Rogers en Christoph Prégardien. Bij de ‘Britten-Pears School for Advanced Musical Studies’ te Aldeburgh nam hij deel aan masterclasses onder leiding van Anthony Rolfe Johnson en hij volgde er privélessen bij Diana Forlano. Verder studeerde hij bij Margreet Honig, Ronald Klekamp en Matthijs Mesdag. Hij maakt deel uit van ‘The Amsterdam Baroque Choir’ o.l.v. Ton Koopman. Tevens treedt hij regelmatig op als solist bij oratoriumconcerten. Ook bij de Nederlandse Opera vertolkte hij diverse rollen.